Haastattelimme Kellotornin toimitusjohtajaa Joakim Backia. Miten rakennusprojekti etenee, miltä...
Makuelämyksiä, jotka jättävät pysyvän muiston
Kun järjestät isoa yrityskokousta, juhlaa tai seminaaria, paikan valinnassa ruokailu nousee usein keskiöön. Se luo fiilistä, rytmittää päivää ja jää monelle vieraalle mieleen yhtä kirkkaana kuin itse tapahtuma.
Kellotornissa ruoka ei ole tauko ohjelmassa, vaan tapahtuman keskeinen osa, joka sitoo yhteen hetken, tarinan ja ihmiset. Menumme on rakennettu historiaa kunnioittaen ja ne edustavat klassista tyyliä, joka kestää aikaa ja tekee tilaisuudesta merkityksellisen.
Mitä Kellotornin menut tarjoavat?
Menut on suunniteltu monenlaisiin tilaisuuksiin, pienistä kokoontumisista suuriin ryhmiin. Noutopöytä toimii parhaiten isoille porukoille, kun aikataulu on tiukka ja homman pitää rullata sujuvasti. Pöytään tarjoiltavat vaihtoehdot taas sopivat rauhallisempiin hetkiin, kuten illallisiin, joissa jokainen ruokahetki nostaa tunnelmaa entisestään.
"Esimerkiksi sadan hengen kokouksessa noutopöytä tekee ruokailusta nopean ja joustavan. Pöytiin tarjoilulla illallisella taas voi uppoutua elämykseen, jossa historia ja maut kohtaavat. Vaikkapa Punkaharjun peura savustetulla luuytimellä vie ajatukset suomalaiseen luontoon ja Kellotornin ajattomaan tunnelmaan", kertoo Henna Maavuori, operatiivinen päällikkö.
Menujen tarinallisista yksityiskohdista
Menut saavat innoituksensa Kellotornin yli satavuotiaasta perinteestä. Se näkyy raaka-aineissa ja annosten taustatarinoissa: Hirvenpaisti fermentoidulla valkosipulilla herättää muistoja 1900-luvun alun juhlaruoista, mutta tuoreella twistillä.
Paahdettu kukkakaali Jäämeren katkaravuilla tuo pohjoisen raikkautta syksyiseen pöytään. Aamiaisen karjalanpiirakat munavoilla yhdistävät arkista ja juhlavaa. Moni ulkomaalainen vieras muistaa sen vielä pitkään.
Tarjolla on lisäksi Eliel Saarisen lempijälkiruoka, mustikkapiirakka, joka jatkaa rakennuksen tarinaa herkullisella tavalla ja yhdistää menut entistä tiiviimmin paikan historiaan.
120 hengen kick-off-tapahtuman menut
Kun iso ryhmä saapuu paikalle, sujuvuus on kaiken a ja o. Lounaan noutopöytä rakentuu syksyn antimista: tuoreita salaatteja, hiillostettua maa-artisokkaa, maustepaahdettua lohta, hirvenpaistia ja saaristolaisleipää ruskistetulla voilla. Ruokailu hoituu reilussa tunnissa ja siitä on helppo siirtyä eteenpäin ohjelmaan.
Illalla sama porukka voi rentoutua pitkän pöydän ääressä kolmen ruokalajin illallisella, jonka kruunaa Eliel Saarisen suosikkijälkiruoka mustikkapiirakkaa. Maut kuljettavat mielet menneestä nykyhetkeen aivan kuten Kellotornin oma tarina.
Tilaisuuden voi aloittaa myös runsaalla aamiaispöydällä, ja päivän rytmiä tukevat kahvitauot, joiden tarjoilut on suunniteltu yhtä maukkaiksi kuin piristäviksi. Erityisruokavaliot ovat myös mahdollisia toteuttaa tai tarjolla eirkoishintaan.
Ruoka osana kokonaiselämystä
Kellotornissa ruokailun voi yhdistää uniikkeihin elämyksiin. Panimokierros tai opastettu retki tornin huipulle muuttaa illallisen pelkästä syömisestä keskustelunaiheeksi ja muistoksi, jota ei saa muualta.
“Meille laatu on muutakin kuin makua ja tuoreita raaka-aineita. Se tarkoittaa myös sitä, että järjestäjä voi keskittyä itse tilaisuuteen. Me huolehdimme kaikesta muusta ja tuomme mukaan elämyksiä, joista syntyy unohtumattomia hetkiä”, kiteyttää Kellotornin operatiivinen päällikkö Henna Maavuori.
Kiinnostaako?
Katso esimerkkimenut alta. Kasataan yhdessä paketti, jossa historia, maut ja elämykset limittyvät toisiinsa.
ESIMERKKIMENU
Lounas noutopöydästä
Tuoreita syksyn salaatteja ja tillinkukkavinaigrette (V , G)
Hiillostettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa ja vesikrassia (V, G)
Maustepaahdettua lohta, piparjuurta ja inkivääriä (M, G)
Hirven paistia, luomujuuriselleriä ja fermentoitua valkosipulia (M, G)
Hapanjuurileipää, saaristolaisleipää ja ruskistettua voita
Grillattua porsaan plumaa ja choron-kastiketta (G)
Syyskasviksia (G)
ESIMERKKIMENU
Pöytiin tarjoiltu illallinen
Siika crudo, sitrushedelmiä ja Islannin katkarapuja (G, M)
Metsäsieniä, ohraa ja ruskistettua voita
Haudutettua Islannin turskaa, puikulaperunaa ja simpukkakermaa (G)
Mustikkapiirakkaa ja vaniljajäätelöä
ESIMERKKIMENU
Illallinen noutopöydästä
Tuoreita syksyn salaatteja ja tillinkukkavinaigrette (V, G)
Hiillostettua maa-artisokkaa, muikunmätiä ja piparjuurta (G)
Härkätartar, luomukananmunaa ja talvitryffeliä (G, M)
Grillattua parsakaalia, sitruunaa ja parmesaania (G)
Hapanjuurileipää, saaristolaisleipää ja ruskistettua voita
Glaseerattua kotimaista karitsaa ja dijon-vinegrette (G)
Tyrnimarjaa ja valkosuklaata
Herahtiko vesi kielelle? Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä sopiva kokonaisuus tilaisuudellesi.